Category Archives for "Reizen"

23 juli 2017

Rosslyn Chapel

In 2016 hebben we een paar dagen doorgebracht in Edinburgh in Schotland en bij die gelegenheid Rosslyn Chapel bezocht. We hadden er over gelezen in het boek De DaVinci Code van Dan Brown en ook beelden gezien in de gelijknamige film. Sindsdien stond het op onze lijst van plekken die we graag willen bezoeken. De foto's die we toen gemaakt hebben kun je zien in dit fotoalbum.

22 juli 2017

De lantarenpalen langs de Theems

Langs de embankment van de rivier de Theems in Londen kun je de beroemde Dolphin Lamp Standards vinden. Prachtige lantarenpalen die aan het einde van de negentiende eeuw werden gemaakt om het uiterlijk van de rivieroever te verfraaien. De voet van de lamp bestaat uit een gestileerde dolfijn of steur. Uit het centrum daarvan stijgt de rijkelijk versierde kolom omhoog die eindigt in een glazen bol van waaruit het elektrische licht wordt verspreid.  De top van de lantaarnpaal is een kroon.

De lampen werden ontworpen door George John Vulliamy, die zich bij het ontwerpen liet inspireren door de Fontana del Nettuno in Rome. De foto's die je ziet heb ik in 2011 genomen toen we een weekje in Londen doorbrachten. Als je over de embankment wandelt kun je deze prachtige lantaarnpalen nauwelijks over het hoofd zien.  Ze zijn werkelijk heel bijzonder.

27 juni 2017

De kapel van Rosslyn, Edinburgh, Schotland

De eerste keer dat ik kennismaakte met Rosslyn Chapel was tijdens het lezen van de thriller/roman de Da Vinci Code van Dan Brown. Toen we later de film zagen besloten we om, wanneer de gelegenheid zich voordeed, de kapel te bezoeken. En dat hebben we gedaan. Het werd uiteindelijk een van de hoogtepunten van onze trip naar de Schotse hoofdstad, Edinburgh.

De kapel van Rosslyn, beter bekend als Rosslyn Chapel en ook wel als Collegiate Chapel of St. Matthew ligt zo’n tien kilometer zuiden van Edinburgh in het rustieke plaatsje Roslin. De kapel werd in de 15e eeuw gebouwd door William Sinclair, de 15 hertog van Caithness. Sindsdien zijn er heel wat eigenaren geweest (allemaal van dezelfde familie), hebben er vele oorlogen gewoed, zijn er perioden van verval en restauratie geweest maar de kapel staat er nog steeds. Een plek voor inspiratie een aanbidding. Het is een van de meest opvallende gebouwen van Schotland.

Águas de São Pedro

Águas de São Pedro is het kleinste stadje van de staat São Paulo en ligt dicht bij Piracicaba. In het jaar 1920 gaf de gouverneur van de staat São Paulo opdracht om in de omgeving van São Pedro naar olie te boren. Olie werd echter niet gevonden maar wel water, water met een geneeskrachtige werking. Er werd aan deze vondst niet veel aandacht besteed omdat de prioriteit nu eenmaal een andere was. In het jaar 1930 echter ontdekte Angelo Franzin, een immigrant uit Italië, de heilzame werking van het water. Hij zag dat zijn vee, dat het water uit de bronnen dronk, er heel erg gezond uitzag en het verhaal gaat dat Angelo door het gebruik van het water genas van zijn reumatiek. Hij bouwde in 1930 het eerste badhuis. Op 25 juli 1940 werd Águas de São Pedro officieel een stad en ligt het als een soort enclave in het gebied van de stad São Pedro. De stichter van de stad heet Dr. Octávio Moura Andrade..

5 oktober 2013

Nieuw fotoalbum

Ik heb van een aantal foto’s van onze trip naar Bergen in Noorwegen een fotoalbum gemaakt. Je kunt dat album bekijken door in het navigatiemenu op Fotoalbums te klikken en op de pagina die geopend wordt op de desbetreffende link.

16 september 2013

Serra Negra

Het afgelopen weekend hebben we door gebracht in Serra Negra, een stadje in de bergen van de staat São Paulo. Het stadje is bekend van de vele waterbronnen en je kunt er bij verschillende tappunten  meegebrachte lege flessen vullen met heerlijk helder en natuurlijk water. Er zijn een paar mooie parken met fonteinen en een soort van museum waar je robotachtige bouwsels kunt zien. Klik op Lees verder en je kunt een paar foto’s zien.

[easingsliderlite]

10 september 2013

Bergen – Noorwegen

Onze vakantie in juli van dit jaar in Nederland hebben wij een paar dagen onderbroken en een bezoek gebracht aan de stad Bergen in Noorwegen. Het verblijf in deze Noorse stad is ons uitstekend bevallen. Van tevoren was ons verteld dat het er vaak regent en wat dat betreft hebben we heel erg veel geluk gehad want het was overwegend prachtig weer. Warm en veel zon.

bergen1

Uiteraard hebben we een bezoek gebracht aan de beroemde vismarkt en lekker rondgeslenterd door de kleine straatjes en steegjes van de oude stad. Daar ontdekten we een standbeeld van de beroemde privé-detective Varg Veum die ook in Nederland regelmatig op de televisie verschijnt. Ik kon het niet nalaten om even met hem op de foto te gaan.

Bergen - Noorwegen

Natuurlijk kon een rondvaart door een van de mooie fjorden die rond Bergen aanwezig zijn niet ontbreken. Wij kozen voor een tocht met de boot The White Lady door de Osterfjorden. De tocht van zo’n vier uur voert door een overweldigende en prachtige natuur. Je wordt er stil van.

Bergen - Noorwegen

Een tochtje met een funicular brengt je boven op de Fl øyen, een berg die je een prachtig uitzicht biedt over de stad en de haven van Bergen.

Bergen - Noorwegen

 

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus