Archive

Monthly Archives: september 2013

30 september 2013

Heleen van der Kemp – Onschendbaar

Heleen van der Kemp debuteerde in 2010 met de thriller Blond 15 die in 2011 werd gevolgd door de thriller Afrekening. Beide boeken werden goed ontvangen en Afrekening werd door Crimezone.nl zelfs genomineerd voor de Beste Nederlandstalige Thriller. Onschendbaar is haar derde boek met rechercheur Britt Franken als hoofdpersoon.

Onschendbaar

Twaalf jaar na de brute moord op haar echtgenoot Rob wordt politierechercheur Britt Franken nog steeds achtervolgd door nachtmerries waarin zij de verschrikkingen van de moord steeds herbeleefd. Pogingen om de mentale pijn te verzachten hebben niet veel effect en daardoor wordt de terugkeer naar een gelukkig en zorgeloos bestaan bemoeilijkt. Dochter Bo adviseert haar om een afspraak te maken met Erika Zwart, een medium en healer. Tijdens hun eerste gesprek vertelt Erika over verontrustende dingen die zij “gezien” heeft in de zaak waar Britt aan werkt.

Lees verder.

28 september 2013

Seringueira

Dicht bij ons huis staat een Seringueira of wel een Braziliaanse rubberboom. De boom is meer dan honderd jaar oud en heeft een enorme omvang. De kroon was zo groot dat er nauwelijks zon doordrong tot de hoek van het park waarin hij staat. Omdat de elektriciteitsleidingen in Brazilië allemaal bovengronds zijn en  de takken van deze majestueuze boom regelmatig voor kabelbreuken zorgden werd besloten de boom te verwijderen en daar werd begin deze week een begin mee gemaakt. Dat viel niet in goede aarde bij de omwonenden en milieugroeperingen. Er werd protest aangetekend en dat heeft geholpen. De werkzaamheden werden gestopt en de boom ziet er nu uit als een boom die net gesnoeid is. Op de foto kun je nog de enorme stam ervan zien. En een bos nieuwe elektriciteitsdraden om de beschadigde draden de vervangen. De Braziliaanse bureaucratie werkt heel langzaam en dat heeft vaak een verlammend effect op ontwikkelingen in de maatschappij. Zo zijn er een groot aantal artsen uit het buitenland aangetrokken om te gaan werken op plekken waar nauwelijks medische voorzieningen zijn met de nodige schrijnende consequenties. Veel van die artsen mogen echter niets doen omdat er een formulier ontbreekt. En de federale regering staat er machteloos naar te kijken. Gelukkig is het met de Seringueira goed afgelopen. Zijn kale armen wijzend als stil protest de lucht in. Binnenkort zullen de nieuwe bladeren komen want het is voorjaar in Brazilië.

Seringueira

23 september 2013

Corine Hartman – Glashard

Deze week verscheen de thriller Glashard van Corine Hartman. Het is het tweede deel in de Jessica Haider serie. Het eerste deel Bloedlijn ontving lovende kritieken zoals “Krachtige personages, bloedstollende actie, een opwindende plot en onverwachte wendingen: Bloedlijn bevat alle ingrediënten voor een onweerstaanbaar spannend verhaal”  (Mads Bruinesteijn – Crimezone), “Bloedlijn is een gave roman waarmee Hartman zich tot de beste Nederlandse misdaadauteur ontpopt. Sterk, heel sterk.” (Magazine Serial Thriller), “Hartman zorgt ervoor dat Bloedlijn het predicaat meedogenloos meer dan verdient.”  (Leeuwarder Courant), om er maar een paar te noemen. Mijn eigen recensie kwam uit op 5 sterren en mijn verwachtingen voor Glashard zijn dan ook hooggespannen.

 

Glashard

Lees verder.

 

 

20 september 2013

Heleen van der Kemp – Onschendbaar

Op 4 oktober aanstaande zal de nieuwe thriller van Heleen van der Kemp in de boekwinkels liggen. De introductie van Onschendbaar zal op die dag plaatsvinden in boekhandel Sprey in Ouderkerk aan de Amstel. Voor deze gebeurtenis is een fraaie poster ontworpen die de komst van deze nieuwe thriller in de meeste boekhandels in Nederland zal aankondigen. Het was voor mij een groot genoegen dat ik voor Crimezone.nl de recensie voor Onschendbaar mocht schrijven. Een gedeelte van de tekst staat op de poster en ook om de omslag van het boek. Ik ben daar best een beetje trots op.

Onschendbaar - Heleen van der Kemp

19 september 2013

Claire McGowan – Verloren

Forensisch psychologe Paula Maguire werkt in Londen bij een afdeling van de politie die vermiste personen moet opsporen. Haar successen zijn niet onopgemerkt gebleven en als in het Noord-Ierse stadje Ballyterrin twee meisjes worden vermist, krijgt Paula het verzoek om de politie daar te helpen. Ballyterrin is Paula’s geboorteplaats en zij heeft er slechte herinneringen aan. Toch besluit zij om op het verzoek in te gaan. Ze vertrekt naar Noord-Ierland en neemt haar intrek in het ouderlijk huis waar haar vader nog steeds woont.

Verloren

 

De Noord-Ierse Unit Vermiste Personen staat onder leiding van Guy Brooking, een Engelse politie-inspecteur. Het is niet alleen Paula die achtervolgd wordt door demonen uit haar jeugd, ook Guy werkt om bepaalde redenen niet langer in Londen. Tijdens het onderzoek begint Paula verbanden te zien tussen de verdwijningen waaraan zij werkt en verdwijningen van een jaar of twintig geleden. En alles rondom die zaken is omringd door geheimzinnigheid en betrokkenen zijn weinig geneigd tot samenwerking met de politie. Kerk en religie lijken overal bij betrokken te zijn.

Lees verder.

18 september 2013

Regen

Het ziet er naar uit dat de droogte weer verleden tijd is en heel veel Brazilianen zullen daar erg blij mee zijn. De droge epriode doet zich voor tijdens de winter en wordt gekenmerkt door een totaal gebrek aan neerslag, hoge temperaturen en een lage luchtvochtigheid. Vooral mensen met problemen aan longen en luchtwegen hebben er veel last van. Zo’n jaarlijkse periode van droogte veroorzaakt ook dat alles er dor en geel uitziet in plaats van groen en fris. Ook zit de lucht vol met stof en dat betekent weer dat er in huis veel gepoetst moet worden. Ramen en deuren staan bij dat warme weer altijd open en het stof heeft vrij spel.

Gelukkig is het gisteren gaan regenen en tijdens een van die buien was het 19 graden op de thermometer van ons terras en dat was 17 graden lager dan de dag er voor toen de zon nog volop aan de hemel stond te branden. Deze weersverandering heeft een positieve uitwerking op het humeur van mensen en alles begint er weer fris uit te zien. Het regende de gehele dag, een mooi moment om onderuit te gaan met een goed boek en een kat op schoot.

Heloísa

17 september 2013

Linwood Barclay – Kijk niet weg

Linwood Barclay is een Canadese schrijver die voordat hij met boeken schrijven begon journalist (Toronto Star), humorist en columnist was. Zijn eerste boek als misdaadauteur was No time for goodbye dat in Nederland op de markt kwam onder de titel Zonder een woord. Het boek werd een groot succes. Daarna verschenen Dicht bij huis en Vrees het ergste. Het daarop volgende boek Kijk niet weg ben ik nu aan het lezen. Inmiddels is ook de misdaadroman Het ongeluk verschenen en volgende maand komt zijn nieuwste Geloof je ogen uit. Alle boeken ontvingen goede kritieken.

kijknietweg

Kijk niet weg is uitgegeven door uitgeverij De Boekerij te Amsterdam Over het boek werd de volgende informatie verstrekt.

Journalist David Harwood, zijn vrouw Jan en hun vierjarige zoontje Ethan spenderen een mooie dag in het Five Mountains-pretpark. Alles is zoals het moet zijn, tot Ethan ineens verdwenen is. In paniek gaan ze op zoek. Kort daarna vindt David hun zoontje terug, slapend in zijn wandelwagentje; maar nu is Jan zoek. De alarmbellen gaan pas goed rinkelen als blijkt dat het park geen registratie heeft van het toegangskaartje dat haar is verkocht, en dat ze niet voorkomt op de beveiligingstapes. Thuis is ze ook niet. Terwijl de politie David ervan verdenkt zijn vrouw te hebben vermoord met het verdwijningsverhaal als dekmantel, duikt hij in Jans verleden en komt erachter dat hij zijn vrouw eigenlijk nooit echt heeft gekend…

16 september 2013

Serra Negra

Het afgelopen weekend hebben we door gebracht in Serra Negra, een stadje in de bergen van de staat São Paulo. Het stadje is bekend van de vele waterbronnen en je kunt er bij verschillende tappunten  meegebrachte lege flessen vullen met heerlijk helder en natuurlijk water. Er zijn een paar mooie parken met fonteinen en een soort van museum waar je robotachtige bouwsels kunt zien. Klik op Lees verder en je kunt een paar foto’s zien.

[easingsliderlite]

12 september 2013

E-reader

Ik ben een gepassioneerd lezer. Iedere dag besteed ik wel een aantal uren aan boeken, niet alleen aan lezen hoewel dat natuurlijk wel de meeste tijd in beslag neemt maar ook aan het schrijven van recensies die je kunt lezen op mijn boekenblog. Ik had mij altijd verzet tegen het lezen van digitale boeken. Het papieren boek met de geur van papier en de knisperende bladzijden hadden altijd mijn voorkeur. Ik zou nooit aan digitaal lezen beginnen. Maar dat is nu anders. Het probleem was dat ieder jaar als ik op vakantie naar Nederland ging, de terugreis een stuk zwaarder werd door een verhuisdoos vol boeken die ik in Nederland aanschafte en mee terug moest nemen naar Brazilië. Dat was steeds weer een hele opgave. Ik ben toen serieus gaan nadenken over de aanschaf van een e-reader. Het grote voordeel voor mij zou dan zijn dat ik nooit meer die enorm zware dozen mee terug naar Brazilië hoefde te zeulen. Uiteindelijk ben ik gezwicht en heb ik een Kobo Glo aangeschaft. En zie wat er gebeurt. Ik zou niet anders meer willen. Een van beste investeringen die ik recent heb gedaan.  De reader is licht, heeft een mooi scherm dat op een papieren bladzijde lijkt en heeft achtergrondverlichting waardoor je ook in het donker kunt lezen. Ik heb er nu ook een mooie leren beschermhoes bij gekocht en die kun je op de foto’s hieronder zien. Het boek dat is opengeslagen op pagina 226 is de thriller Verloren van de Ierse schrijfster Claire McGowan. Een ijzersterke thriller.

Beschermhoes Beschermhoed

11 september 2013

Mel

Door het warme weer en het vele stof in de lucht in Brazilië gaat de vacht van huisdieren er snel lelijk uitzien. Daarom is het nodig om die vacht regelmatig goed schoon te maken. Onze hond Mel gaat een keer per week naar een dierenwinkel die een salon van tosa e banho heeft. Knippen en wassen in het Nederlands. Als Mel dan weer thuis komt ziet ze er weer picobello uit.

Mel

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus