Archive

Monthly Archives: oktober 2014

17 oktober 2014

Een nieuwe Corneille

Corneille La maison rouge

Begin dit jaar hebben we in Nederland deze litho van Corneille gekocht. De titel is La Maison Rouge. We hebben meer litho's van hem en ook La Maison Bleu. Nu ontbreekt nog La Maison Jaune. De litho hebben we na onze vakantie in Nederland meegenomen naar Brazilië en laten inlijsten. Sinds deze week hangt hij aan de muur. We zijn er heel tevreden mee. Het wordt al een aardige galerij in ons huis.

Corneille
15 oktober 2014

Nieuwe camera

In september zijn we weer op vakantie naar Nederland geweest en hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt een nieuwe camera te kopen. De camera die we hadden was al weer wat ouder en aangezien de ontwikkelingen ook in de foto-industrie niet stilstaan, hadden we besloten een nieuwe te kopen. Er zijn twee redenen om dat in Nederland te doen. De eerste reden is vrij simpel. Camera's zijn in Nederland veel goedkoper dan in Brazilië. Het klinkt misschien raar maar in veel opzichten is Brazilië een duur land. Tarieven voor internet en mobiele telefonie, auto's, uit eten gaan en dus ook elektronische en digitale apparatuur zijn in Nederland goedkoper. De tweede reden is dat wanneer je in Nederland iets koopt en dat meeneemt naar Brazilië je de BTW kunt terugvorderen. En dat is toch ook altijd een leuk bedrag.

Samsung NX3000

We hebben uiteindelijk gekozen voor een systeemcamera van het merk Samsung. Her type is NX3000. We hadden een keuze want ook de Sony Alpha heeft goede beoordelingen. De keuze viel op de Samsung omdat je bij aankoop van deze camera ook nog eens € 50,- retour kreeg. We zijn heel blij met de camera. De kwaliteit van de foto's is in kleurenrijkdom en scherpte beduidend beter dan de camera die we ervoor hadden (Panasonic Lumix). Hoe de kwaliteit van de video's is weet ik nog niet want die hebben we nog niet gemaakt.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus