29 oktober 2013

Stroopwafels

Nu te koop in Brazilië….de echte Hollandse stroopwafel. Zij worden verkocht in een winkelketen met de naam Cacau Show en heten hier Waffle Caramelo. De prijs is, schrik niet, R$ 4,50 per stuk. Omgerekend is dat € 1,50. Dat is nogal aan de hoge kant voor één stroopwafel lijkt mij. Lekker zijn ze wel maar niet zo lekker als in Nederland. Zeker niet als ze vers gemaakt en nog warm zijn.

Tijdens de Expoflora 2013 in Holambra ontdekten we een standje dat ook stroopwafels verkocht onder de naam tante Beppe. Die waren niet zo lekker. Aan de droge kant omdat er maar weinig stroop in zat. Er nog een ander bedrijf dat ze maakt en verkoopt en dat bedrijf heet Danny’s Stroopwafels. Deze wafels ken ik niet dus ik weet niet hoe ze smaken.

 

Stroopwafel

Bert Ernste - 3 november 2013

Het is fascinerend hoe dank zij de vele reis- en emigratiebewegingen wereldwijde uitwisseling in (eet)cultuur plaats vindt.

Naast de fabriek van Cacao Show zijn er ook een aantal Nederlanders actief op het stroopwafelfront. Je noemt er zelf al een. Er is ook Happy Waffles.

De Telegraaf schreef er al eens over.

Overigens heb ik in Brazilië nog nooit een stroopwafel geproefd, dus ik zal niets zeggen over de kwaliteit.

  Joop Liefaard - 3 november 2013

  Bedankt voor je reactie Bert. Van Cariokaal heb ik een favoriet gemaakt. De link naar Happy Waffles werkt niet. De stroopwafels die ik in Brazilië heb gegeten zijn niet slecht maar missen het toque holandês.

   Bert Ernste - 5 november 2013

   Beste Joop,

   Bij mij werkt Happy Waffles wel, maar het is een site gemaakt met Flash. Misschien zit daar een probleem.

   Nog een Nederlander in Brazilië die in stroopwafels doet is Demmers in Praia Grande (SP).

   Naast de genoemde Cariokaal (Kieran Kaal) nog twee blogs van Nederlandse journalisten in Brazilië: Bureau Brazilië (Katy Sherriff) en Weblog Latijns Amerika (Marc Bessems). Ze zijn echter druk, dus niet zo vaak nieuwe berichten.

   Groet!
   Bert

    Joop Liefaard - 6 november 2013

    Bert,

    Het blog van Katy Sherriff kende ik. Dat van Marc Bessems niet. Hij schrijft er zo te zien niet zo vaak op.

    Groeen,

    Joop.

Comments are closed

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus