27 juni 2017

De kapel van Rosslyn, Edinburgh, Schotland

De eerste keer dat ik kennismaakte met Rosslyn Chapel was tijdens het lezen van de thriller/roman de Da Vinci Code van Dan Brown. Toen we later de film zagen besloten we om, wanneer de gelegenheid zich voordeed, de kapel te bezoeken. En dat hebben we gedaan. Het werd uiteindelijk een van de hoogtepunten van onze trip naar de Schotse hoofdstad, Edinburgh.

De kapel van Rosslyn, beter bekend als Rosslyn Chapel en ook wel als Collegiate Chapel of St. Matthew ligt zo’n tien kilometer zuiden van Edinburgh in het rustieke plaatsje Roslin. De kapel werd in de 15e eeuw gebouwd door William Sinclair, de 15 hertog van Caithness. Sindsdien zijn er heel wat eigenaren geweest (allemaal van dezelfde familie), hebben er vele oorlogen gewoed, zijn er perioden van verval en restauratie geweest maar de kapel staat er nog steeds. Een plek voor inspiratie een aanbidding. Het is een van de meest opvallende gebouwen van Schotland.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus