Franse appels in Brazilië

Toen ik nog in Nederland woonde kocht ik groenten en fruit op de markt. Iedere donderdag fietste ik tussen de middag naar huis om er een hapje te eten en dan stopte ik op de plaatselijke groentemarkt om er appels te kopen. De soort heette Fuji en werd geïmporteerd vanuit Brazilië. Een heerlijke appel met een klein beetje perensmaak. 

Fuji

Nu woon ik in Brazilië en eet nog steeds dezelfde Fuji appels. Je zou zeggen dat die hier wel erg goedkoop zullen zijn. Ze worden hier immers gekweekt. Maar dat is niet zo. De Fuji appels die ik in de supermarkt koop, worden geïmporteerd vanuit Frankrijk. In Nederland worden dus Braziliaanse appels verkocht en in Brazilië Franse appels. Lijkt me een dure aangelegenheid als je ziet hoe de handel in elkaar zit. Het zal met andere producten niet anders zijn. Misschien een rare gedachte van me.....maar het zet je wel aan het denken.

Annie lewis - 10 juli 2017

“Een appel per dag, het virus weg van mij”
Vraag en aanbod problemen die worden veroorzaakt door verschillende prijzen, of beide landen hun economische praktijken te bevorderen

Annie lewis - 10 juli 2017

Vraag en aanbod problemen die worden veroorzaakt door verschillende prijzen, of beide landen hun economische praktijken te bevorderen

Comments are closed

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus