Águas de São Pedro

Águas de São Pedro is het kleinste stadje van de staat São Paulo en ligt dicht bij Piracicaba. In het jaar 1920 gaf de gouverneur van de staat São Paulo opdracht om in de omgeving van São Pedro naar olie te boren. Olie werd echter niet gevonden maar wel water, water met een geneeskrachtige werking. Er werd aan deze vondst niet veel aandacht besteed omdat de prioriteit nu eenmaal een andere was. In het jaar 1930 echter ontdekte Angelo Franzin, een immigrant uit Italië, de heilzame werking van het water. Hij zag dat zijn vee, dat het water uit de bronnen dronk, er heel erg gezond uitzag en het verhaal gaat dat Angelo door het gebruik van het water genas van zijn reumatiek. Hij bouwde in 1930 het eerste badhuis. Op 25 juli 1940 werd Águas de São Pedro officieel een stad en ligt het als een soort enclave in het gebied van de stad São Pedro. De stichter van de stad heet Dr. Octávio Moura Andrade.

Aguas de Sao Pedro


Het klimaat is Águas de São Pedro is subtropisch. Het stadje beslaat een oppervlakte van 3,6 km² en heeft ongeveer 200 inwoners. Het wordt, door de zuivere lucht en de waterbronnen, beschouwd als één van de gezondste plaatsen in Brazilië.

Caminho do Sol

Águas de São Pedro is het eindpunt van de Caminho do Sol, een bedevaartroute met een lengte van 240 km. Het beginpunt van de route is in Santana de Parnaíba, een stad in het zuidwesten van de staat São Paulo. De route volgt uitsluitend landelijk gebied, natuur, bossen etc. en heeft tot doel de pelgrim in een rustige omgeving de mogelijkheid te geven voor reflectie en bezinning. In Águas de São Pedro staat voor de plaatselijke kerk een gedenkteken van de Caminho do Sol.

Aguas de Sao Pedro

Casa de Santiago

De Caminho do Sol eindigt in een kleine botanische tuin die de Minihorto wordt genoemd. Er is een klein altaar opgericht waar pelgrims een korte religieuze ceremonie kunnen houden. Deze plek wordt Casa de Santiago genoemd en is een verwijzing naar de apostel Jacobus de meerdere. De dag van deze heilige is 25 juli, wat ook de stichtingsdatum van Águas de São Pedro is. De tuin ziet er heel fraai uit en je kunt er een wandeling maken langs prachtige bomen en planten. Tijdens de route kun je uitrusten op daarvoor ingerichte plekken die ieder een teken voorstellen, zoals het teken vuur, aarde, water etc. Het is een oase van rust waar het goed toeven is.

Aguas de Sao Pedro

Aguas de Sao Pedro

Aguas de Sao PedroCachoeira Saltão


In de omgeving van Águas de Sào Pedro vind je watervallen. Bekend is de streek van de Fazenda Saltão, oorspronkelijk een boerderij die is omgetoverd in een toeristische attractie. Op het terrein vind je drie watervallen waarvan de Cachoeira Saltão de grootste en bekendste is. Het water valt 75 meter naar beneden. Om de waterval goed te kunnen zien moet je tot aan de voet afdalen; een avontuurlijke onderneming. Onderweg word je getracteerd op mooie vergezichten. Het is de afdaling meer dan waard. Als je aan de voet staat ben je getuige van het schouwspel waarbij vanaf een hoogte van 75 meter het water naar beneden klettert. De waterval wordt ook gebruikt door mensen die willen abseilen. Na de klim terug kun je op je gemak een kopje koffie drinken en de krant lezen.

Aguas de Sao Pedro

Aguas de Sao Pedro

Aguas de Sao Pedro
Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus