mei 21, 2020

Twin – de Noorse tv-serie

Twin is een Noorse televisieserie die in 2019 in Noorwegen werd uitgezonden. De BBC kocht de serie en zond hem in april jongstleden uit. Adam de ene helft van de tweeling is getrouwd met Ingrid en samen hebben ze een hotel op de Lofoten, een eilandengroep in Noord Noorwegen. Als hij onder verdachte omstandigheden om het leven komt haalt Ingrid zijn identieke tweelingbroer Erik over om de plaats van Adam in te nemen. Ik vond het een sterke serie waarin Kristofer Hivju (Tormund Giantsbane uit Game of Thrones) en Rebecca Nystabakk de hoofdrollen spelen.

“I see season 1 as the first act of a bigger story. But let’s see first how the audience reacts.”

- Kristoffer Metcalfe -

Ik kan er verder niet al teveel over zeggen want dan verraad ik het intrigerende verhaal, dat een bevredigend einde heeft en daarmee de serie prima zou kunnen afsluiten. Maar er zitten een paar wendingen in het verhaal die heel goed in een tweede seizoen gebruikt zouden kunnen worden. Bedenker van de serie Kristoffer Metcalfe zegt hierover: “I see season 1 as the first act of a bigger story. But let’s see first how the audience reacts.” Met de reactie van het publiek zit het wel goed als je de commentaren leest maar de toestand in de wereld met de pandemie en de consequenties daarvan op de filmindustrie laten niet toe dat er nu beslissingen worden genomen over een vervolg. De Lofoten zijn beroemd om hun natuurschoon en daar heeft de regisseur dankbaar gebruik van gemaakt. Prachtige plaatjes.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}