juni 1

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

0  comments

Gisterenavond hebben we gekeken naar de Engelse speelfilm The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, een lange titel waar je even op moet oefenen. De film gaat over de schrijfster Juliet Ashton die van Dawsey Adams een inwoner van het eiland Guernsey het verzoek krijgt om een boek dat hij graag wil hebben naar hem op te sturen. Er volgt een korte briefwisseling waarin hij vertelt over The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, een leesclub van boekliefhebbers die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd opgericht.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Ze raakt er zo door gefascineerd dat zij besluit er een paar dagen naartoe te gaan. Uit de gesprekken die zij heeft maakt Juliet op dat de groep een geheim bewaard en ze gaat op onderzoek uit. De film van iets meer dan twee uur is gebaseerd op een boek van de Amerikaanse schrijfsters Mary Ann Schaffer en Annie Barrows. De hoofdrollen worden gespeeld door Lili James, Jessica Brown Findlay en Michiel Huisman en nog meer gerenommeerde acteurs en actrices. Prachtige acteerprestaties en een diep ontroerende verhaal. Ik heb enorm genoten. 


Tags

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society


You may also like

Onze-Horas

Veiling Holambra

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}