juni 13, 2020

Defending Jacob

Defending Jacob is een Amerikaanse televisieserie van Apple TV+ en is gebaseerd op het gelijknamige boek van de schrijver William Landay. De serie van 8 afleveringen die variëren tussen 45 en 65 minuten gaat over de hulp officier van justitie Andy Barber, zijn vrouw Laurie en hun veertienjarige zoon Jacob. Het is een gelukkig en evenwichtig gezin totdat Jacob beschuldigd wordt van de moord op zijn klasgenoot Ben.

"The boy had been stabbed three times in the chest. One strike punctured the heart and would by itself have been fatal. The knife was driven straight in and jerked straight out again, one-two-three, like a bayonet. The weapon had a jagged edge, evidenced by shredding at the left edge of each wound and in the torn shirt fabric. The angle of entry suggested an attacker about...”

- Uit het boek van William Landay -

De hoofdrollen worden gespeeld door Chris Evans als Andy, Michelle Dockery als Laurie en Jaeden Martell als Jacob. Er is ook een heel mooie bijrol voor J.K. Simmons. Vooral Chris Evans verrast. Ik vond het een heel mooie serie. Het is een psychologische thriller die met veel zorg is gemaakt. De personages zijn heel goed uitgewerkt en hebben veel diepgang. Het acteerwerk is prachtig en het camerawerk sfeervol. De kracht van deze serie is het goede verhaal, de acteerprestaties en het feit dat je tot het laatste moment in spanning zit over de afloop. Ik heb ervan genoten. Geweldige serie.

Defending Jacob

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}