juni 24, 2021

Het Noordwater van de Engelse schrijver Ian McGuire wordt verfilmd.

Het noordwater is een boek van de Engelse schrijver en academicus Ian McGuire dat in 2017 in Nederland werd uitgegeven door uitgeverij Cargo in Amsterdam. Het boek werd genomineerd voor de Man Bookerprijs. Ik vond het een van de beste boeken die ik in 2017 heb gelezen. BBC 2 heeft besloten van het verhaal een vijfdelige televisieserie te maken die in het najaar zal worden uitgebracht.


The North Water

© See-Saw Films – fotograaf Nick Wall

Patrick Sumner, een in ongenade gevallen legerarts keert terug uit India en monstert aan als scheepsarts op de walvisvaarder Volunteer. Het is 1857 en door de ontdekking van fossiele oliën is de vraag naar walvisolie zo sterk gedaald dat het nauwelijks nog loont om ieder jaar een kostbare walvisjacht te organiseren. De Volunteer vertrekt dan ook met een speciale opdracht aan scheepskapitein Brownlee naar de Noordelijke IJszee. Tijdens de reis moeten de bemanningsleden niet alleen de strijd aangaan met de barre weersomstandigheden in het noordpoolgebied maar ook met de wrede en uiterst gewelddadige harpoenier Henry Drax.

De hoofdrollen worden gespeeld:

Jack O’Connell als Patrick Sumner
Colin Farrell als Henry Drax
Stephen Graham als kapitein Brownlee
Tom Courtenay als Baxter.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}