juni 30, 2021

Innocent

In 2018 verscheen de Engelse tv-serie Innocent van het Britse televisie netwerk ITV op de markt. De serie werd geschreven door Chris Lang en Matthew Arlidge, twee bekende namen als het om goede Britse series gaat en werd geregisseerd door Richard Clark. De serie gaat over David Collins die wordt vrijgelaten uit de gevangenis waar hij een straf uitzit omdat hij zijn vrouw zou hebben vermoord. Tijdens het politieonderzoek werden er fouten gemaakt en nu David zijn vrijheid terug heeft gaat hij op zoek naar de echte moordenaar. De serie met Lee Ingleby, Daniel Ryan en Hermione Norris in de hoofdrol was een groot succes.

Dit jaar is deel twee van de serie uitgebracht met andere acteurs, andere filmlocaties en een ander verhaal. In seizoen twee staat onderwijzeres Sally Wright centraal die veroordeeld is voor de dood van een van haar leerlingen. Na vijf jaar wordt het vonnis herzien en probeert Sally haar oude leven weer op te pakken terwijl inspecteur Mike Braithwaite het onderzoek naar de werkelijke toedracht van de moord, heropent. De hoofdrollen worden gespeeld door Katherine Kelly, Shaun Dooley, Jaime Bamber en Priyanga Burford.

Innocent

Er worden op de Britse eilanden veel te-series gemaakt. Ze zijn er zeer bedreven in en de kwaliteit is overwegend goed te noemen. Soms echter zijn er series die boven dit niveau uitstijgen. Innocent is in mijn ogen zo´n serie. Beide seizoenen hebben een goed verhaal, acteurs die hun vak verstaan en de cinematografie is mooi en sfeervol. Tot halverwege de vierde en laatste aflevering van dit seizoen heb je geen idee wie de echte dader is maar dan komt er plotseling een verrassende wending in het verhaal. Het liep heel anders af dan ik had verwacht.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}