januari 13, 2023

The English

Korte inhoud

Het verhaal gaat over Cornelia Locke, een vrouw uit Engeland die naar het wilde westen reist om wraak te nemen op de man die verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon. Daar ontmoet ze Eli Whipp, een voormalig cavalerie-verkenner en lid van de Pawnee Nation. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee en ze besluiten de zoektocht naar hun gemeenschappelijke vijand voort te zetten. Hun drijfveer is wraak.

Mijn mening over de serie

The English is een western die bedacht en gemaakt is door Hugo Blick, een Britse filmmaker, producer en schrijver, die ook verantwoordelijk is voor The honourable woman en The shadow line. De serie bestaat uit zes afleveringen, gemaakt door Amazon Studios in samenwerking met de BBC. Voor mij is het een van de mooiste series die ik recent heb gezien. Het verhaal is overtuigend en zelfs als je geen fan bent van westerns, zul je het waarschijnlijk toch wel kunnen waarderen. Emily Blunt en Chaske Spencer spelen geweldig, de chemie tussen de personages die door wraak met elkaar verbonden zijn, zorgt voor emotionele momenten. Er zijn een paar gewelddadige scenes, waaronder een waarbij je niet ziet wat er gebeurt maar die wel hard binnenkomt. De cinematografie is adembenemend, met beelden van het indrukwekkende Amerikaanse landschap, indringende close-ups die de soms wat lang uitgerekte dialogen boeiend houden en beelden van de eerste nederzettingen in het wilde westen en het harde leven van hun bewoners.

Landschap in het wilde westen

Slotopmerking

Met de komst van een groot aantal streamingsdiensten is er een wedren ontstaan om goede series te maken en daarmee naar de gunst van de kijker te dingen. The English is in die wervelwind een beetje ondergesneeuwd en heeft niet de aandacht gekregen die de serie volgens mij verdient. 

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}