mei 24, 2020

Fred en Joy

Wij wonen in het noorden van de staat São Paulo in de stad Ribeirão Preto. Het is een stad die bekend staat om zijn hoge temperaturen. In voorjaar en zomer zijn temperaturen van rond de 35° vrij normaal en ook hogere temperaturen komen regelmatig voor. Als dan ineens de temperatuur zakt naar waarden rond de 15° is dat een heftige overgang. Dat is een vreemde ervaring. Temperaturen die je in Nederland aangenaam zou vinden, zijn dat hier dan niet. Daarnaast hebben de huizen geen verwarming, ons huis ook niet.

“In regio's in Brazilië waar het meestal erg warm is, is het niet gebruikelijk dat je in huis verwarming hebt”

Poezen reageren ook op die veranderingen. Bij hoge temparturen zijn ze inactief en zoeken plekken in de schaduw op. Maar als het frisser wordt zijn meer binnenshuis, zoeken beschutte en warme plekjes op of elkaars nabijheid. Zoals op de foto. Fred en Joy (broer en zus) in een mandje dat maar nauwelijks groot genoeg is voor een poes.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch