juni 24, 2020

De eerste stappen

Pedro en Daniela zijn begonnen met het verwezenlijken van hun droom, een landbouwbedrijf waar op biologische wijze groenten en fruit zullen worden verbouwd. Ze hebben een stuk grond van 20.000 m² in Sales Oliveira gehuurd en zijn begonnen met gereed maken van de grond en het planten van de eerste producten. In een kas zijn de eerste slaplanten, andere bladgroenten en cherrytomaatjes gepoot en buiten is het nu de beurt aan ananas.

Bewerkte grond
Sla
Cherrytomaten

Stekken van de ananas koop je op een ananaskwekerij. De eigenaar oogst de ananassen die gereed zijn voor de verkoop en snijdt de top ervan af. De top gebruik je om een nieuwe plant te kweken. Zoals je op de foto’s kunt zien heeft Pedro er een groot aantal gekocht. De ananas zelf gaat naar supermarkten en veilingen of wordt soms ter plekke geschild en gegeten.

Ananasstekken laden
Ananas

Zo zullen er iedere week nieuwe groenten en fruiten worden geplant. Over een paar weken begint de oogst van de eerste producten die daarna hun weg naar de markt zullen vinden. Alles helemaal vrij van insecticiden en chemische meststoffen en op natuurlijke wijze gekweekt.

Pedro en Dani zijn heel erg gelukkig met hun bedrijf. We hopen er binnenkort een bezoekje te brengen. Door de coronacrisis is dat er nog niet van gekomen. Sales Oliveira ligt ongeveer 80 kilometer hiervandaan. Pedro is ook bezig om een licentie te krijgen waarmee hij zijn producten het etiket organisch mag geven.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch