juni 29, 2020

Rietsuiker (Cana de açúcar)

Wij gebruiken voor onze auto ethanol als brandstof. Het is milieuvriendelijker dan benzine. Ethanol wordt gemaakt van rietsuiker (cana de açúcar zoals dat hier in Brazilië genoemd wordt). Vanmiddag hebben we een bezoekje gebracht op de sitio van Pedro en Daniela en dan kom je deze enorme velden vol met rietsuiker tegen. Zover het ook reikt strekken ze zich uit. De oogst is begonnen en dan zie je enorme vrachtwagencombinaties die de cana naar de fabrieken brengen waar ethanol wordt geproduceerd.

Cana de açúcar

In Brazilië zal naar verwachting in het productiejaar 2019/2020 ongeveer 616 miljoen ton rietsuiker worden verbouwd. Iets minder dan het jaar ervoor. De productie van ethanol zal ongeveer 32 miljard liter bedragen.

Bron.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch