augustus 3, 2020

Zwerfkatten

In Brazilië vormen zwerfhonden en katten een groot probleem en omdat wij kattenliefhebbers zijn hebben we ons het lot van met name zwerfkatten aangetrokken. De gemeente doet niet veel om dit probleem op te lossen. Er is een vaccinatie- en sterilisatieprogramma voor deze zwervers maar dat komt niet echt van de grond. Zoals met veel zaken in Brazilië verdwijnen de fondsen die hiervoor beschikbaar worden gesteld in de zakken van politici en worden ze niet besteed aan het doel waarvoor ze in het leven zijn geroepen. Het lot van deze dieren ligt derhalve in handen van vrijwilligers.

Zwerfkatten

We hebben een aantal katten kunnen socialiseren en die hebben we opgevangen in ons huis. Een aantal leeft nog op straat maar wel dicht bij ons huis zodat we er een goed zicht op hebben. Alle katten krijgen eten en een goede medische verzorging. Vaak zijn dit soort katten wild en moeilijk te benaderen maar met veel geduld bereik je veel. Zodra een kat handelbaar is brengen we hem naar de dierenarts waar hij/zij wordt onderzocht en gecastreerd of gesteriliseerd. De populatie is redelijk stabiel en telt zo’n 25 katten. Het varieert een beetje. Buiten loeren gevaren en daar zijn ze soms het slachtoffer van bv. door het verkeer of een aanval van een loslopende hond. Dat zijn verdrietige zaken maar je kunt daar niets aan veranderen. Het is zoals het is.

Het is leuk en dankbaar werk om te doen. Je geeft iets en je krijgt er heel veel voor terug. Op de bovenste foto prijkt Vicky een Britse korthaar en de enige poes die we hebben gekocht. Op de andere foto zie je vijf van de zwerfkatten die buiten verblijven. In dit geval op de oprit van ons huis.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch