augustus 5, 2020

Paineira

Deze boom heet Paineira en is de regio waar we wonen heel algemeen. De bloemen zijn prachtig maar het is geen boom om eens lekker in te klimmen. De stam en de takken zitten vol met uiterst scherpe stekels waar je maar beter vanaf kunt blijven. Na de bloei vormen zich grote zaaddozen die gevuld zijn met een soort kapok dat vroeger werd gebruikt om kussens mee te vullen. Dat is echter geschiedenis en nu zweven al die kapokdeeltjes na de bloei door de lucht en bedekken gazons, tuinen en wegen. Het is slecht voor de gezondheid want je ademt de deeltjes die door de lucht zweven in.

Paineira

Als gevolg van de maatregelen tegen de gevolgen van het Coronavirus is het dragen van een mondkapje verplicht dus als je buiten bent in de buurt van de Paineira worden de zwevende plantdeeltjes door het masker tegengehouden. Ieder nadeel heeft een voordeel zei Johan Cruyff.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch