augustus 18, 2020

Bougainvillea

De regio in Brazilië waar wij wonen heeft een heel goed klimaat voor Bougainvilleas. Het is er bijna iedere dag zonnig en de temperaturen altijd hoog. Tussen de 30° en 35° graden is hier heel gewoon. Bougainvilleas zijn dankbare planten en ze geven aan de tuin een heleboel kleur als ze in bloei staan.

We gaan proberen om van stekken een aantal nieuwe planten op te kweken. Als experiment. Als je de instructievideos op YouTube ziet en artikelen over dit onderwerp leest moet het een fluitje van een cent zijn maar ik heb daar zo mijn twijfels over. Het zal misschien best wel lastiger zijn dan ze je willen doen geloven. 


Bougainvillea

Zo ziet het er nu uit. Zes lege sinaasappelsapflessen waarvan de top is weggesneden. De flessen zijn transparant dus je ziet de wortels groeien. De grond bestaat uit een mengsel van tuinaarde en casca de pinus bast van de dennenboom). En nu maar afwachten. Het zou een week of drie moeten duren voordat je een eerste reactie ziet.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch