september 10, 2020

Veiling Holambra

Als je in Brazilië en dan met name in de staat São Paulo een tuincentrum binnenstapt en een plant koopt, kun je er bijna zeker van zijn dat daarop het label Veiling Holambra staat. Holambra is een stad in de staat São Paulo. Na de Tweede Wereldoorlog emigreerden een aantal Nederlandse boeren naar Brazilië en begonnen daar een coöperatie onder de naam Cooperativa Agro Pecuária  Holambra (Holambra is een samenvoeging van Holland, Amerika, Brazilië). De veeteelt was echter niet succesvol omdat er onder het vee ziekten uitbraken.

Veiling Holambra

Begin jaren vijftig werd een begin gemaakt met de teelt van gladiolen en die teelt was succesvol. In de jaren daarna werd het assortiment verder uitgebreid met meerdere planten, bloemen en bomen en ook sierteelt. De omvang werd zo groot dat in 1989 begonnen werd met een eigen veiling en die bestaat tot op de dag van vandaag nog steeds, heeft een Nederlandse naam en is heel beroemd in Brazilië. 

Holambra

Ieder jaar in september wordt er in Holambra een grote tentoonstelling gehouden onder de naam Expoflora. Naast de mooiste bloemen en planten kun je er genieten van koffie met vlaai, Hollandse muziek, klompendansen en friet in een puntzakje met mayonaise. Op het terrein staat de grootste molen van Zuid-Amerika. Dit jaar is de tentoonstelling afgelast vanwege de coronacrisis.

Molen Holambra

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch