mei 8, 2021

Rozen vermeerderen met een aardappel

In het verleden heb ik een paar pogingen gedaan om rozen te vermeerderen door een stek in een pot gevuld met tuinaarde te plaatsen en over de stek een lege petfles te zetten en daarmee een soort broeikas te creeëren. Al die pogingen zijn mislukt. Ik ga het nu proberen met een aardappel.

Rozenstek op aardappel

Het is nu herfst in Brazilië en de temepraturen zijn een stuk lager dan in voorjaar en zomer. Dat zou gunstiger condities voor deze manier van vermeerderen moeten geven. Het grondmengsel bestaat uit potgrond dat is vermengd met casca de pinus. Nadat de aardappelen zijn bedekt met dit mengsel steek ik er altijd een teentje knoflook in. Dat helpt goed tegen de luis. Ook bedek ik de aarde met gemalen eierschalen. Dat zorgt voor toevoeging van calcium.

Als laatste voeg ik nog een laagje potgrond toe waarin de meststof osmocote is verwerkt. De stekken staan nu op een plek met halfschaduw. Ik ben benieuwd of het deze keer wel lukt. Over een paar weken weet ik meer. Het zijn mooie rozen met een fraaie roze kleur en een heerlijke geur.

Rozenstek op aardappel

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch