juni 15, 2021

Nog een poging om rozen te stekken

Een eerdere poging om rozenstekken te laten wortelen op een aardappel (zie mijn vorige bericht) is niet gelukt. Na verloop van tijd stierf de stek af en het bleek dat de aardappelen waren gaan rotten. Ik geef echter niet gauw op dus ik ben begonnen met een nieuwe poging. Deze keer met petflessen en stekken van de roos die je hierboven ziet. Een van de mooiste die ik heb, vind ik zelf.

Rozen stekken in een petfles

Het idee is om in de petfles de atmosfeer van een kas na  te bootsen. Ik heb de fles in het midden doorgesneden, in de bodem gaatjes gemaakt en in de zijkanten twee inkepingen gemaakt zodat de bovenkant makkelijk over de onderkant kan worden geschoven. Daarna de onderkant gevuld met potgrond die verrijkt is met casca de pinus (gemalen denneappels), humus de minhoca (humus dat is gemaakt door wormen) en gemalen eierschalen. De stek heb ik schuin afgesneden en voorzien van wortelhormoon. De twee flessen heb ik ruim van water voorzien en helemaal afgesloten. De dop zal ik van tijd tot tijd verwijderen voor de nodige ventilatie.

En nu maar wachten op het resultaat.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}