juli 26, 2021

Black Jaguar Foundation

De Black Jaguar Foundation (BJF) is een initiatief van de Nederlandse zakenman Ben Valks die tijdens het maken van een documentaire over de zwarte jaguar in Brazilië geconfronteerd werd met de enorme ontbossing die er plaatsvond en nog steeds plaatsvindt. Het idee ontstond om de Araguaia Corridor die veel onder de ontbossing had geleden opnieuw te bebossen. De corridor die de loop van de gelijknamige rivier volgt, heeft een lengte van 2600 kilometer en een breedte van 40 kilometer en verbindt de Cerrado savanne in midden Brazilië met het Amazone regenwoud. De totale oppervlakte beslaat iets meer dan 10 miljoen vierkante kilometer. 

Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 1.7 miljard bomen zullen worden geplant. Het gaat dan om bomen die van nature in de corridor voorkomen. Per hectare zullen er 50 verschillende soorten worden teruggegeven aan de natuur. Het positieve effect van deze herbebossingsoperatie zal enorm zijn. De CO² voetafdruk zal er aanzienlijk door verbeteren, er zullen banen worden gecreëerd en er zal worden bijgedragen aan het halen van de doelstellingen van de akkoorden van Parijs. Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de lokale boeren die op basis van wetgeving verplicht zijn om gedeelten van hun land aan de natuur terug te geven.

Als je wilt kun je een bedrag doneren dat wordt gebruikt voor de aanschaf van de bomen. Ik heb zelf ook een aantal bomen gedoneerd en ontving als dank een certificaat van deze donatie. Je kunt het allemaal lezen op de website van de stichting.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch