augustus 18, 2021

Droogte

Het is droog in de regio van Brazilië waar wij wonen. Het heeft al bijna twee maanden niet geregend en dat zal nog doorgaan tot ergens in september. De gevolgen zijn ongemakkelijk. Alles ziet er verdord uit en de lucht is verzadigd van stofdeeltjes wat vooral bij mensen met luchtwegproblemen voor veel ongemak zorgt. Over de stad hangt een grauwe, bruine deken van stof. De natuur lijdt ook zoals je op de fotos kunt zien. Dit parkje waar ik bijna dagelijks langs kom tijdens mijn ochtendwandeling is normaal gesproken sprankelend groen maar nu is het geel.

Droogte

Een ander effect is dat de waterreservoirs op een historisch laag niveau zijn aanbeland. Dat wordt mede veroorzaakt door de mindere regenval eerder dit jaar. Normaal worden de reservoirs door overvloedige regen bijgevuld maar dat was dit jaar allemaal een stuk minder. Er zijn dus problemen met de watervoorziening in de stad. Sommige wijken worden gerantsoeneerd. Wij hebben op het dak watertanks die in situaties zoals nu voor voldoende water zorgen maar niet iedere woning heeft deze voorziening en dan wordt het behelpen. Nog een week of vier en dan verwelkomen we de eerste regenbuien weer.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}