januari 5, 2022

Bidsprinkhaan (Louva – a – Deus)

Een paar dagen geleden ontdekte ik deze bidsprinkhaan tussen de rozen van een van mijn rozenplanten. In Brazilië wordt deze sprinkhaan Louve - a - Deus genoemd wat vertaald in het Nederlands Loof God betekent. Het is een insect dat in Brazilië vrij algemeen is. Je ziet ze vaak tevoorschijn komen nadat het heeft geregend of nadat je de tuin hebt gesproeid. 

Ik vind het een fascinerend beestje zoals hij dat kopje steeds omdraait en de wereld om hem heen bekijkt. Ik heb ook ontdekt dat ze kunnen bijten. Dat kun je heel duidelijk voelen maar het heeft geen verdere gevolgen. Ze nemen eerst een duidelijk herkenbare dreighouding aan en als de dreiging niet verdwint slaan ze toe.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}