januari 10, 2023

Sprinkhaan

Een tijdje geleden zat deze prachtige sprinkhaan op het dak van mijn auto. Het is de chromacris speciosa die in Brazilië ook wel gafanhoto soldado (soldaatsprinkhaan) wordt genoemd. Deze sprinkhaan staat bekend om zijn vermogen om aanzienlijke schade aan te richten aan maïs en andere graangewassen. Hij trekt en kan grote afstanden afleggen, waardoor hij moeilijk te beheersen is. Bovendien is dit insect resistent tegen veel van de gebruikelijke pesticiden die worden gebruikt om insecten te bestrijden. Ze worden beschouwd als een landbouwplaag. Ze kunnen een aanzienlijk verlies aan graanproductie veroorzaken.

Sprinkhaan

Er zijn enkele vormen van beheer die kunnen worden gebruikt om de soldatensprinkhaan te bestrijden, waaronder het gebruik van specifieke pesticiden, het planten van wisselgewassen of de introductie van natuurlijke vijanden zoals vogels en andere insecten die zich ermee voeden. 

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch