april 18, 2023

Epifytische orchideeën

Je ziet in Brazilië heel vaak dat orchideeën op bomen groeien. Ze hechten zich vast aan de stam of dikke takken. Wij hebben er ook een paar. De orchidee wordt eerst met een touwtje aan de stam gebonden. Na verloop van tijd hecht de plant zich aan de boom en kun je het touwtje weer verwijderen.

Dit soort orchidee wordt ook wel een epifytische orchidee genoemd en dit zijn soorten orchideeën die zijn aangepast aan het leven op andere planten of bomen en niet in de grond groeien. Orchideeën kunnen zich vastzetten op bomen door middel van hun wortels, die zich vastklampen aan de stam of takken. De planten krijgen voedsel en vocht uit de lucht en regen, in plaats van uit de grond.

Epifytische orchidee

De orchidee die wij hebben gebruikt is de Catasetum Fimbriatum en de boom waarop ze groeien is de Callistemon. In het orchidarium hebben we een paar Oncidium soorten op verharde boomschors laten hechten en dat is ook goed gelukt.

Epifytische orchidee.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch