juli 10, 2023

Ipê Rosa, schoonheid in Brazilië

Ipê, een boom van uitzonderlijke schoonheid

De Ipê is een boom die in Brazilië algemeen voorkomt. Wanneer de droge tijd aanbreekt, vertoont deze boom met de Latijnse naam Handroanthus zijn schitterende bloemen. De meest voorkomende kleuren zijn wit, paars, geel en roze. Die laatste zie je op de foto hieronder. De bomen zijn behoorlijk groot en als de kroon helemaal vol zit met bloemen is het een boom van overweldigende schoonheid.

Ipê Rosa
Een nationaal symbool van Brazilië

Soms wordt de boom ook wel de nationale boom van Brazilië genoemd en dan met name de gele variant. De geleerden zijn het daar echter niet over eens. Velen noemen de pau-Brasil de nationale boom van het land en de bloem van de Ipê de nationale bloem. Het maakt mij niet zoveel uit wat de juiste terminologie is, het is ieder jaar weer volop genieten van deze prachtige bomen.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch