januari 15, 2024

Caracara

Een ontmoeting met een Caracara

Een van de eerste dingen die ik iedere dag doe is het maken van een wandeling van een uur. Tijdens een van die wandelingen werd ik aangenaam verrast door de Caracara, die rustig op een boomstam om zich heen zat te kijken. Deze roofvogel is vrij algemeen in de streek waar ik woon maar meestal zie je ze niet van zo dichtbij.

Uiterlijk en gewoontes

De Caracara Plancus, ook bekend als de Zuidelijke Caracara, is een opvallende met een kenmerkende zwarte kap boven op de kop die fraai contrasteeert met de witte nek. Het is een stevig gebouwde vogel die met zijn brede vleugels moeiteloos door de lucht glijdt.

Caracara Plancus

Deze vogels staan bekend om hun veelzijdige foerageergewoonten. Ze zijn opportunistische eters en jagen op verschillende prooien, waaronder kleine zoogdieren, reptielen, insecten en zelfs aas.

Levensstijl en nestbouw

De Caracara leeft meestal solitair of vormt kleine groepen. Ze bouwen geen ingewikkelde nesten, maar gebruiken bestaande geschikte plekken zoals bomen of kliffen om hun eieren te leggen. Beide ouders nemen actief deel aan de zorg voor en de bescherming van hun jongen.


Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch