maart 22, 2024

De Betoverende Quaresmeira: Een Dans van Paarsroze Bloemen

De Naam en Haar Geheim

De quaresmeira dankt haar naam aan de vastentijd, die in Brazilië “quaresma” wordt genoemd. Tussen september en november, als de wereld zich voorbereidt op Pasen, ontwaakt de quaresmeira uit haar sluimer. Haar takken buigen onder het gewicht van paarsroze bloemen die 's ochtends openen. Ze lijken te dansen in het zachte briesje, een ode aan het leven zelf.

Een Schilderij van Kleuren

De quaresmeira is een schilderij van kleuren. Haar bladeren zijn fluweelachtig groen, en als de zon schijnt, glinsteren ze als smaragden. Maar het zijn de bloemen die alle aandacht opeisen. Ze zijn groot, fluweelzacht en diep paarsroze. Bijen en vlinders verzamelen zich rond hun kelken, als gasten op een feest.

Quaresmeira

Een Lied van Leven en Bedreigingen

De quaresmeira is een symbool van vitaliteit. Ze fluistert verhalen van oude tijden, toen de bossen nog wild waren en de lucht zwaar van geheimen. Maar haar lied wordt bedreigd. Houtkap en verstedelijking hebben haar rijkdom verminderd. Toch blijft ze standvastig bloeien, als een krijger die haar grond verdedigt.

Een Uitnodiging tot Verwondering

Als je ooit door de straten van Brazilië dwaalt en een paarsroze boom ziet bloeien, weet dan dat je naar een quaresmeira kijkt. Ze nodigt je uit om te verwonderen, om stil te staan bij de schoonheid van het leven. Misschien, heel misschien, zal ze je een glimp gunnen van haar geheimen, als je goed luistert naar het gefluister van de wind.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch