mei 14, 2024

De specht

Een bijzondere specht

Tijdens een van mijn ochtendwandelingen werd ik een tijdje terug verrast door een bijzonder tafereel. Ik hoorde een ritmische getik dat meestal aankondigt dat een specht druk bezig is met het uithakken van een hol in een boom. Tot mijn verbazing zag ik dat de specht niet bezig was in een boom.

Een fascinerend schouwspel

Hij was aan het tikken tegen een onderdeel van het elektriciteitsnet. Met krachtige, doelgerichte slagen probeerde hij iets te bereiken dat voor mij een mysterie bleef. Hoewel het duidelijk was dat hij hier geen geschikt nest zou kunnen maken, was zijn vastberadenheid indrukwekkend, een fascinerend schouwspel. Ik heb niet kunnen vinden tot welke soort deze specht behoort.


De afbeelding bovenaan de pagina heb ik gemaakt met Midjourney.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch