juni 3, 2024

Stroomstoring in Brazilië

De Realiteit van Stroomuitval in Brazilië

Het komt in Brazilië regelmatig voor dat de elektriciteit uitvalt. Hoe vaak dat gebeurt en hoe lang de reparatie duurt hangt af van de locatie in het land. Soms zie je een warboel van kabels die ergens op de hoek van de straat onder een dakgoot aan elkaar zijn geknoopt en waarbij je je afvraagt hoe een elektricien het allemaal uit elkaar kan houden. Regelmatig zijn er blikseminslagen waarbij de stroom uitvalt en dan duurt de reparatie meestal niet zo lang.

Een Ongelukkige Ochtend: Hoe de Stroomuitval Begon

Afgelopen zaterdag viel bij ons om 10:00 uur in de ochtend de stroom uit. Een truck van het waterleidingbedrijf raakte een elektriciteitsmast bij het maken een U-bocht waardoor deze afbrak en omviel. Dit keer duurde de reparatie tot iets na middernacht.

Stroomstoring
Uitdagingen bij de Reparatie: Rotsen en Keien

Het duurde zo lang omdat op de plaats waar de nieuwe mast moest komen te staan de ondergrond vol zit met rotsblokken en grote keien. Het is bijna onmogelijk om er met een grondboor een fatsoenlijk gat te boren. Uiteindelijk is er besloten om de nieuwe mast op de middenberm te plaatsen. Daar was het makkelijker om een gat te boren.

Leven zonder Stroom: Een Avond bij Kaarslicht

Het is weer eens wat anders. Een snack klaarmaken in een donkere keuken en een avond leven bij kaarslicht. Leuke bijkomstigheid. Om voor onze volgende vakantie niet afhankelijk te zijn van oplaadpunten voor onze smartphones hadden wij twee “batterypacks” gekocht. Die hebben we nu kunnen uitproberen.

Stroomstoring

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch