juni 15, 2024

Nooit te Oud om te Leren: Mijn Reis in de Wereld van het Tekenen

De Beslissing om te Beginnen

Op 77-jarige leeftijd heb ik besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan en ben ik begonnen met een tekencursus. Onder het motto "je bent nooit te oud om te leren" heb ik de sprong gewaagd en ik moet zeggen dat het een van de meest bevredigende beslissingen is geweest die ik in lange tijd heb genomen.

De Eerste Stap: Basismaterialen  

De eerste stap was het aanschaffen van de basismaterialen die nodig zijn voor een beginner. Het voelde een beetje overweldigend in het begin, met al die verschillende potloden, papier en gummen, maar na wat onderzoek op het internet voelde ik me klaar om te beginnen.

Basismaterialen voor de tekencursus.
Leren van de Basisbewegingen 

De eerste lessen zijn gericht op het aanleren van de basisbewegingen die je nodig hebt om te kunnen tekenen. Dit betekent dat ik veel tijd besteed aan het tekenen van rechte en gebogen lijnen, cirkels, ovalen en andere basisvormen. Hoewel dit misschien simpel klinkt, is het verrassend moeilijk om deze vormen consistent en precies te krijgen. Maar het is juist deze uitdaging die het zo leuk maakt. Elke lijn en elke cirkel is een stap in de richting van verbetering.

Rechte lijnen
Het Proces en de Voldoening

Mijn eerste resultaten zijn misschien niet perfect, maar dat is niet het belangrijkste. Wat echt telt is het plezier en voldoening die ik haal uit het proces zelf. Het tekenen helpt me te ontspannen en biedt een geweldige manier om mijn creativiteit te uiten.

Een Oproep aan Alle Leeftijden

Wat ik echt wil delen met iedereen die dit leest, is dat het nooit te laat is om iets nieuws te proberen. Of je nu 7 of 77 bent, er is altijd ruimte om te groeien, te leren en plezier te hebben. Dus als je ooit hebt getwijfeld om iets nieuws te proberen, of het nu tekenen, schilderen, muziek maken of iets anders is, dan moedig ik je aan om die stap te zetten. Je zult verrast zijn hoeveel vreugde en voldoening het je kan brengen.

Vooruitkijken naar de Toekomst

Ik kijk ernaar uit om mijn voortgang met jullie te blijven delen en wie weet, misschien inspireer ik wel iemand anders om ook een nieuwe hobby op te pakken!

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch