juli 4, 2024

Cimetério da Saudade: Een reis door de geschiedenis van Ribeirão Preto

Wandelen door de tijd: Het Cimetério da Saudade in Ribeirão Preto

Afgelopen zondag konden inwoners van onze stad een rondleiding bijwonen over het Cimetério da Saudade en wij hebben van die mogelijkheid gebruik gemaakt om wat meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en een aantal van haar bewoners.

De kapel van het Cemitério da Saudade in Ribeirão Preto.


Indrukwekkende architectuur en rijke symboliek

De begraafplaats ligt in het hart van onze bruisende woonplaats en is veel meer dan een laatste rustplaats. Dit historische monument dat werd opgericht in 1893, vertelt het verhaal van de stad en haar inwoners door de eeuwen heen. Met zijn indrukwekkende architectuur, weelderige groen en rijke symboliek kun je in het Cimetério da Saudade de geschiedenis en de aanwezige kunst op een unieke manier te ervaren.

Overzichtsfoto van het Cemitério da Saudade in Ribeirão Preto.
De culturele schatten van Cimetério da Saudade

Wanneer je door de hoofdingang in artdeco stijl deze necropolis binnenstapt, ontvouwt zich een fascinerend landschap van marmeren engelen, imposante mausolea en sierlijke grafstenen. Elke grafsteen en monument vertelt een eigen verhaal, van de koffiebaronnen die de regio tot bloei brachten tot de eenvoudige arbeiders die de fundamenten van de stad legden. De naam 'Saudade', wat in het Portugees verwijst naar een diep gevoel van melancholische nostalgie, weerspiegelt perfect de sfeer van contemplatie en herinnering die deze plek kenmerkt.

Een beeld op een van de graven van het Cemitério da Saudade in Ribeirão Preto.
Een gedenkwaardige ochtend

Het was een gedenkwaardige zondagochtend die heeft bijgedragen aan een diepere kennis van de geschiedenis van Ribeirão Preto. Onze dank gaat uit naar Professor Felipe Conçalves de Souza (geschiedkundige) voor de heldere en deskundige uitleg bij de dingen die we hebben gezien.

Een mausoleum o het Cemiterio da Saudade.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch