september 2

Caju

0  comments

De cashewnoot wordt in Brazilië Caju genoemd en de boom waaraan deze vrucht groeit is inheems. Op de foto hierboven zie je de vrucht die later tot noot wordt verwerkt aan de gele vruchtstengel hangen. Die vruchtstengel verdikt zich tot dat gele geval wat je op de foto ziet en kan meteen worden gegeten. Het is echter een schijnvrucht.

De eigenlijke vrucht (zie foto hieronder) is een ander verhaal. Het bevat een gif en is in de ruwe vorm daarom niet eetbaar omdat je er goed ziek van kunt worden. De vrucht moet eerst worden gedroogd waarna de schil wordt verwijderd. Wat overblijft wordt geroosterd of gebakken en dan kan het als cashewnoot al dan niet gezouten worden gegeten. Het gif is na deze bewerkingen helemaal geneutraliseerd.

Caju

Bij het eten van de schijnvrucht moet je goed oppassen dat je het sap niet morst want dat sap veroorzaakt vlekken op je kleding die heel lastig te verwijderen zijn.


Tags

caju, vruchten


You may also like

Onze-Horas

Veiling Holambra

Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}