februari 2, 2023

Een Ontmoeting met de Geelhalsibis

De Groene Ibis

Bijna iedere ochtend wandel ik een uur. Tijdens deze wandelingen heb je soms interessante ontmoetingen, zowel met mensen als met dieren. Zo kom ik regelmatig een paartje van de Groene Ibis (Mesembrinibis cayennensis) tegen, die vooral als de zon schijnt een prachtig groen verenkleed laat zien.

De Geelhalsibis

Een paar weken geleden werd ik aangenaam verrast toen ik oog in oog stond met een paartje Geelhalsibissen. Deze vogel is groter dan de Groene Ibis en heeft de kenmerkende gele hals waar hij ook zijn naam aan te danken heeft.

De geelhalsibis (Theristicus caudatus) is een vogelsoort uit de familie van ibissen die voorkomt in het oosten en noorden van Zuid-Amerika. De geelhalsibis is een waadvogel en eet voornamelijk kleine zoogdieren, reptielen, amfibieën en insecten. Hij broedt in kolonies, vaak in de buurt van zoet water.

Geelhalsibis

Hoewel de geelhalsibis als een min of meer algemene soort wordt beschouwd, zijn sommige ondersoorten bedreigd vanwege verlies van broedgebied en jacht. Het is altijd mooi om deze prachtige vogels in de vrije natuur te zien en ik hoop ze nog vaker tegen te komen.

Hier kun je reageren


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
nl_NLDutch